Anton Ewald tog kokain

Anton Ewald tog kokain

Vi har tidigare skrivit om vikten av bra förebilder och hur man som kändis måste ta det ansvaret – att se till så att de yngre fansen inte tar efter ett dåligt beteende. En av de som nu får stå till svars för ett otroligt dåligt beteende, är Anton Ewald. Han har nämligen gått ut med att han tagit kokain. Så här står det i en artikel från Expressen:

Anton Ewald höll på att spela in ny musik i studion när polisen plötsligt kom. Då hade ungdomsstjärnan tagit både kokain och marijuana. Nu berättar Anton Ewald själv om vad som hände den kvällen för två månader sedan och som nu kommer att resultera i en dom på ringa narkotikabrott. – Jag skulle in i studion och vara kreativ och körde i mig både kokain och marijuana.

Kokain är ett centralstimulerande preparat som kommer från den Sydamerikanska kokabusken. Kokain är en drog och har varit klassad som det väldigt länge. Om man tar kokain kommer man att känna sig mycket piggare, det ger en hungerdämpande effekt och ett visst rus som kan få en att känna sig oövervinnelig. Drogen tar man vanligtvis genom näsan alternativt att man lägger en mindre dos under överläppen. Kokain kan leda till en direkt död och är mycket beroendeframkallande. Det är med andra ord ingenting som någon ska pröva – helst någonsin.

Att Anton Ewald har tagit detta och även gått ut med det är inte alls bra. Även fast han ångrar sig och i TV4:as Nyhetsmorgon berättade varför och att han aldrig kommer att göra det igen, är det ändå någonting som många unga ser. De får mest troligt känslan av att Kokain är “rock n roll” och om Anton har kunnat ta det utan större problem – kan även de tar det.

Att få bort unga från droger är mycket viktigt och någonting som vi alla människor har ett ansvar att jobba aktivt för. Droger är en av de saker som kostar mest i samhället och att bli beroende är väldigt vanligt. Känner du någon som tar droger bör du snarast  ta avstånd från han eller  henne och kontakta någon som kan hjälpa personen att sluta. Exempelvis en förälder, vän eller släkting.

musikstudio

Det var i studion som Anton blev gripen