Drömjobben som barn drömmer om

Drömjobben som barn drömmer om

Det jobb som man drömmer om som liten brukar oftast inte förvandlas till verklighet och bli det yrke man ägnar sig åt. Men, oavsett så är det lika viktigt att ha dessa drömma som man kan sikta mot. Men vad är det då som de unga drömmer om.

Tidigare har vi pratat om olika typer av jobb och hur man gör för att ta sig ett steg närmre dem. Här blir det mer poetiskt och drömmande, för visst behövs poesin när man är ung? Inte oväntat så är de populäraste jobben bland unga astronaut, sportstjärna, brandman och rockstjärna med fler. Detta kommer med största sannolikhet att alltid vara populära jobb. Varför? det kan bero på att yrkena ligger nära de lekar man leker och är inte så allvarsamma. Som vuxen ser man dock yrket brandman som något allvarsamt, men när det kommer till barn så kan man förknippa det med lek då man är aktiv och att det går ut på att rädda liv.

Risk att bli besvikna

Enligt tidningen Forbes kan det dock vara en risk med att ha drömmar om att man ska bli nästa Zlatan eller Fugelsen. detta då man enkelt kan måla upp en bild om att det är lätt när det i verkliga livet inte alls är det. Men vad man då kan ställa sig är hur en värld skulle se ut om de unga barnen inte hade några vackra drömmar om vad de vill bli när de blir stora. För alla vet att alla drömmar inte blir uppfyllda, men att det kan vara otroligt fint att vila sina tankar på dem. Och vem vet vad man blir när man blir stor. Vad vi i alla fall vet är att hoppet är det sista som lämnar en människa och har man bara en livlig fantasi och färgglada drömmar så har man potential till at få det drömjobb som man vill ha även när man blir stor.