Extra hjälp med studierna

Vi vet alla hur det kan vara under skolåren. När svårighetsgraden höjs kan det bli lite motigt, och börjar man halka efter kan det vara svårt att komma ikapp igen. Kanske är det studietekniken som inte fungerar, men det kan också handla om att man är osams med bästisen och därför har svårt att koncentrera sig. En hel del barn är också mobbade i skolan, och blir man trakasserad kan det vara väldigt svårt att hänga med under lektionerna, kanske mår man så dåligt att man inte ens vill gå till skolan. Eller så är arbetsron i klassrummet inte tillräckligt bra, och man klarar inte av att få någonting gjort.

En del har också problem när det kommer till läxläsningen. Kanske behöver man hjälp av mamma och pappa, men med späckade scheman och föräldrar som jobbar kanske inte tiden eller energin finns för det. Då kan man ta till tjänster som till exempel Studybuddy, och få hjälp med läxläsningen. Att det är en person utifrån som kommer och hjälper till kan också vara till extra hjälp, eftersom det är en ny person som barnet förmodligen inte kommer att tjafsa med. Kommer det någon hem till en enbart för att hjälpa till med läxorna är det svårare att smita eller göra någonting annat.

En del kanske känner att inhyrd läxhjälp är någonting som är alldeles för dyrt, men nu när det ingår i Rut-avdraget så kan fler ha råd med det. Det är inte bara en investering i ditt barns skolgång och studieresultat, det är också någonting som avlastar familjen och gör att man kan få mer fritid tillsammans, då läxorna tas om hand när läxhjälpen kommer. Att förbättra sin studieteknik kan vara en väldigt god sak att bära med sig när man blir äldre, och kanske är just den inhyrda läxhjälpen det som gör att man inte hoppar av skolan när det känns tungt och motigt. Bli inte en school dropout.