Fiktivt företag!

Fiktivt företag!

Vi i klass 7c har haft en sådan himla tur. Vi går på en bra skola, har en fantastisk klass och jättebra lärare. Det kanske är dumt att säga att alla trivs, men det är nog så i alla fall! Det känns som det. Särskilt eftersom vi alltid har varierande dagar och lektioner tack vare våra påhittiga lärare som alltid vill testa nya sätt att lära ut. Som till exempel igår. Vi skulle prata om ekonomi, något som inte många i vår klass var peppade inför men ändå blev det en av de bästa lektionerna på länge. Vi ska nämligen få starta vars ett fiktivt företag, i grupper om fem.

Och hur ska det gå till, kanske ni undrar? Det gjorde vi också till en början, men nu är vi i full gång och det finns massor av bra företagsidéer i vår klass. Vi ska till och med få trycka upp visitkort och göra lite fint material att ha när vi ska presentera inför massa lärare om våra idéer och hur vi har gått till väga med vår budget och liknande. Vi ska till och med få beställa vars en beachflagga för varje företag som vi ska ha på vår stora presentation om ungefär tre veckor. Hur roligt som helst, och snacka om att vi lär oss om hur man driver ett företag!

Efter att detta projektet är över är det nog en hel del som kommer börja fundera på att läsa någon form av ekonomisk linje på gymnasiet. Eller, det känns så i alla fall! Tidigare har inte någon direkt varit inne på det men redan börjar det pratas om hur himla roligt det är med ekonomi. Och det verkar det vara också! Vi får återkomma med en rapport när projektet är presenterat och se om det fortfarande är lika roligt då.