Perspektiv

Perspektiv

I vår klass har vi en som har nedsatt hörsel. I och med att vi alla gått i samma klass i sju år (otroligt, inte sant?) så är alla medvetna om hur det ligger till och gör vad vi kan gör att underlätta för vår klasskompis, men det händer såklart att det blir ett problem. Det är dock sällan det är något som vi inte kan lösa. Vår lärare brukar till exempelse till så att vi alltid har batterier till hörapparaten i klassrummet så att hen inte ska behöva gå hem på grund av en sådan onödig sak.

Det är ändå intressant, först nu börjar man lägga märke till annonser med mera i tidningen där det står saker som köp hörapparatsbatterier online och liknande, sådant man inte lagt märke till om det inte vore så att ens vän behövde det. Det ger en lite perspektiv, men inser på något vis hur mycket som man inte ser och därför missar i vardagen eftersom man inte förknippar något i sitt eget liv med det.

Det är hur som helst roligt att se att döva och/eller hörselskadade tar allt större plats i vårt samhälle. Under årets Melodifestival kunde man till exempel se förra årets vinnare Loreen framföra sin låt Euphoria tillsammans med musikklasser från Adolf Fredrik med döva och hörselskadade från Manillaskolan, som just är en skola för barn och ungdomar med nedsatt hörsel. Ett väldigt starkt framträdande som var uppskattat av många, hörselskadade såväl som de med fläckfri hörsel. Hela vår klass älskade det!