Plugga på Hogwarts i Storbritannien

Plugga på Hogwarts i Storbritannien

slottMånga har nog drömt om att plugga på Hogwarts, den världsberömda skolan som skildras i böckerna och filmerna om Harry Potter. Och tro det eller ej, men nu har du också chansen att göra det! Det är i Harry Potters hemland som en sommarskola i sann Harry Potter-anda öppnar och erbjuder dess elever undervisning i trolldom.

Vi har tidigare skrivit om att studera i Storbritannien, men nu ska det handla om att göra det på ett lite annorlunda sätt. På den engelska landsbygden öppnar en verklig version av Hogwarts för den som vill bli trollkarl eller häxa.

Bothwell school of witchcraft

I en artikel från Expressen kan man läsa om nya skolan Bothwell school of witchcraft som kommer drivas i gammalt slott vid namn Herstmonceux Castle, som ligger mellan Brighton och Hastings på den engelska sydkusten. För det sanna Harry Potter fanet är detta en dröm som blivit till verklighet. För vem har helt ärligt inte legat där och fantiserat om hur det skulle vara att gå på skolan Hogwarts på riktigt? Nu i sommar kommer Bothwells skola för trolldom att öppna upp och för nyfikna blivande trollkarlar eller häxor gäller det att söka sig dit redan nu om man vill ha chansen att få en plats. För ungefär 5000 svenska konor får man bli elev på skolan över en veckoslutsvistelse som är tematiserade efter mordgåtor, där man får delta i olika aktiviteter och studier i magi. Förutom denna nya Harry Potter skolan i karaktärernas eget hemland så finns det andra skolor som också startats upp med inspiration från de berömda och älskade böckerna och filmerna på andra platser, bland annat i USA och i Polen.

Trollformler

Om man beger sig iväg för att lära sig trolldom på Bothwell är det oundvikligt att inte föra tankarna tillbaka till berättelsen om Harry Potter. Hur de olika karaktärerna vandrar runt på det mystiska slottet nattetid, löser mysterium och mycket mer. Snart kan det vara du som får uppleva nästan detsamma! Kanske är det bra att öva in några trollformler redan nu, här följer några kända från filmerna som man hör karaktärerna säga många gånger:

  • Accio
  • Alohomora
  • Expelliarmus
  • Oculus repero