Roligare att betala räkningar?

Roligare att betala räkningar?

Varje dag så får man lära sig nya saker när man går i skolan, det är det som är så himla roligt med det! Det finns miljontals saker i världen som man inte har någon aning om, och kanske aldrig kommer få, men vi gör vårt bästa i 7c i alla fall. Idag fick vi nämligen lära oss om en sak vi aldrig hört talas om tidigare, att betala räkningar med kort.

Räkningar är en sådan grej som man måste ta tag i varje månad. Vi som är unga har turen att inte behöva bry sig så mycket om sådant utan hör mest när våra föräldrar och storasyskon suckar tungt när ett vitt brev dimper ner i brevlådan. Samtidigt vet vi att det bara handlar om en tidsfråga innan även vi får hålla utkik efter de där kuverten i slutet av månaden. Men tydligen så behöver det inte vara en så stor ångestgrej som vissa verkar tycka att det är. Idag gick vi nämligen igenom möjligheten om att betala räkningar med sitt kort, istället för på det gamla, traditionella sättet på banken. Något som ingen av oss hört talas om tidigare, varken genom våra föräldrar och syskon eller på internet.

Det går till så att man registrerar sitt kort som man vill att pengarna ska dras från, när de ska dras och vart de ska ta vägen, och sen sköts resten av sig själv. Det vill säga att om man väljer att betala räkningar på Billhop.se, som alltså sysslar med detta, behöver man inte själv hålla koll på alla olika räkningar så de blir betalda utan det sköts automatiskt.

Fördelarna som vi pratade om att det innebar var bland annat dessa:

  • Är man glömsk, som många är, håller Billhop reda på när räkningarna ska betalas så att man slipper göra det själv, och därmed ofta råka ut för betalningspåminnelser och anmärkningar. En väldigt onödig grej som man ju helst vill slippa. Helt klart en av de störa fördelarna, tycker vi som går i sjuan i alla fall.
  • I och med att betalningen av räkningarna är anslutna till ens betal- eller kontokort kan man få bonuspoäng precis som när man handlar något på kortet i butik eller online. Man får alltså poäng, som man senare kan plocka ut i bonusar och prylar, genom att betala räkningar i slutet av varje månad.
  • Säkerheten tas ett steg längre än för den som är van vid att betala räkningar via en internetbank. När man betalar räkningar med betal- eller kreditkort blir man nämligen varnad om man skulle råka ha fått hem en bluffaktura, och man kan inte betala den om man inte verkligen, verkligen vill. Man blir helt enkelt varnad om det är något företag som är skumt.

Nu är det svårt att säga något egentligen för oss som aldrig, eller väldigt sällan, har betalat en räkning. Andra saker vi också pratat om är att använda sig av bra appar för att få koll på sin ekonomi, men det får nog bli ett annat inlägg!